Homepage

Boeken Top 10 – Jeugdboeken voor ongeveer 11 jaar

Speciaal op verzoek van Yasmina een Boeken Top 10 met jeugdboeken voor ongeveer 11 jaar.

het leven van een loser

1. Het geheim van villa Argo – Pierdomenico Baccalario

Killmore Cove in Cornwall, Engeland. Jason en Julia zin net met hun ouders vanuit Londen verhuisd naar Villa Argo, een prachtig groot landhuis boven op een klip aan de zee. Nestor is er de tuinier die weinig zegt maar heel veel lijkt te weten over het huis…De kinderen zijn dol op avontuur en zijn dan ook heel blij met een villa vol mysteries en afgesloten deuren. Op een avond wanneer hun ouders voor een paar dagen naar Londen zijn, gaan Jason, Julia en hun vriend Rick op onderzoek. Achter een grote kast ontdekken ze een deur die ze, hoe hard ze ook proberen, niet open krijgen. De deur heeft vier sloten…Waar zijn de sleutels? Het lijkt een onoplosbaar probleem. Maar toch willen Jason, Julia en Rick de deur open maken…tot elke prijs… Zo begint een avontuurlijke schattenjacht via geheime gangen, valdeuren en raadsels naar een magische grot diep in de rotsen…Daar wacht hen een verrassing!

2. Dat heb ik weer! – Carry Slee

Ben jij ook zo gek op testjes? Dan is dit boek echt wat voor jou. Er staan megaveel testjes in van mijn website, maar ook veel nieuwe. Over dieren, BF’s, lovers & ex-lovers, vet irritante testjes :-(, @schooltestjes en nog veel meer.Je kunt ook je eigen testjes maken en als je even geen zin hebt in testjes dan lees je mijn mega love story! ** zwijmel zwijmel ** xxxx Britt

3. Achtste-groepers huilen niet – Jacques Vriens

In de groep van juf Ina is vaak heibel. Gelukkig is de juf erg goed in het bedenken van originele oplossingen voor alle problemen. Maar als Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, is ook de juf machteloos. Gelukkig kan Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nu gaat om het schoolvoetbaltoernooi of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen.

4. De ruïnes van Gorlan – John Flanagan

Will is klein voor zijn leeftijd, maar ook snel en vlug van begrip. Zijn hele leven heeft hij ervan gedroomd om ridder te worden, net als zijn vader die hij nooit heeft gekend. Hij is dan ook hevig teleurgesteld als hij afgewezen wordt voor de vechtschool van kasteel Redmont. In plaats daarvan wordt hij toegewezen aan Halt, de mysterieuze jager wiens grootste talent het lijkt te zijn zich onopvallend door het rijk te verplaatsen. Met enige weerzin leert Will om de geheime wapens van een jager te gebruiken: pijl en boog, een onopvallende camouflagecape en een eigenwijze kleine pony. Ook al verlangt Will hevig naar een zwaard en een stoer strijdpaard, als hij samen met Halt op een geheime missie gaat om de moord op de koning te voorkomen, komt hij erachter dat de wapens van een jager zo slecht nog niet zijn…

5. Torak en Wolf – Michelle Paver

Het Kwaad nadert snel en geruisloos. En bij de volgende volle maan zal het onoverwinnelijk zijn. Niemand anders dan Torak kan het stoppen, maar hij is alleen, gewond en op de vlucht. Hij is een buitenstaander, net als zijn vader, en hij heeft nog nooit andere mensen ontmoet. Nu is zijn vader dood, vermoord door een enorme beer, en Torak wordt achtervolgd. Hij moet zien te overleven met als enige bondgenoot een wolfsjong en als enige wapens zijn vaardigheden als jager en verzamelaar.

6. Hoe overleef ik zonder dromen – Francine Oomen

Rosa’s hart ligt in de kreukels, nu het echt uit is met Neuz, maar ze bindt het dapper met touwtjes en plakband aan elkaar. Als je droom niet uitkomt, moet je een nieuwe zoeken, toch? Maar dromen liggen niet voor het oprapen. Net zomin als liefde en geluk. Je kunt je er hoogstens voor openstellen. En dat doet Rosa. Moet je altijd voor je droom blijven gaan, of is er een moment dat je hem los moet laten? Kunnen nachtmerries je iets vertellen, of zelfs voorspellen? Wanneer weet je of iets een goede keuze is, of niet? Dat zijn dingen waar Rosa mee worstelt. Gelukkig heeft ze haar vrienden om op terug te vallen als het moeilijk wordt. En dat wordt het… Dit boek gaat over dromen en over nachtmerries waar je maar niet uit wakker kunt worden. Maar ook over hoe dromen richting kunnen geven aan je leven en hoe moeilijk het is als je er géén hebt.

7. Het leven van een loser – Jeff Kinney

Bram vindt zijn leven maar lastig. Op de middelbae school moet hij zich staande houden tussen kleine brugpiepers en volgroeide gorilla’s die zich al scheren. Op een dag krijgt hij van zijn moeder een dagboek cadeau. Een dagboek! Is dat niet een meisjesding? Jongens schrijven toch nooit in dagboeken? ‘Als je maar niet denkt dat ik “lief dagboek” zus en “lief dagboek” zo ga schrijven,’ is zijn eerste reactie. Toch begint Bram zijn verhaal te vertellen: over zijn vervelende broertjes, zijn onnozele vriend Rupert, de dagelijkse overlevingsstrijd op school, een gruwelijk eng griezelhuis en…die vervloekte kaas… 

8. Citostress, turntoestellen en afscheidsfeest – Gonneke Huizing

Fleur zit in groep 8 en houdt een dagboek bij, of beter gezegd Een Belangrijke Dingen boek. Daarin schrijft ze over wat ze meemaakt in het laatste jaar op de basisschool, zoals de Cito-toets, het naderende afscheid en haar turncarrière.

9. De geheime missie van het Benedictus Genootschap – Trent Stewart

De tienjarige Rens Muldoorn is wees en hoogbegaafd. Tijdens een privéles ziet hij een vreemde advertentie in de krant: ‘Ben jij een begaafd kind en op zoek naar bijzondere kansen?’ Nieuwsgierig meldt Rens zich aan. Er volgt een een bizarre test, waarvoor slechts vier kinderen slagen: Rens is er één van. De vier hebben allemaal een uniek talent. Ze zijn geselecteerd door meneer Benedict, een vriendelijke maar mysterieuze man die hen heeft uitgezocht voor een gevaarlijke missie. Ze moeten infiltreren in het Instituut voor hoogbegaafde kinderen, dat op een afgelegen eiland ligt. Behalve het personeel en de leerlingen komt er niemand. Vanuit het Instituut worden geheime boodschappen verzonden waardoor mensen worden gehersenspoeld. Rens moet met de andere kinderen uitzoeken wie de ‘Zender’ is die de wereld in zijn macht probeert te krijgen. Kan het Benedict Genootschap het mysterie van de geheime boodschappen ontrafelen? En zullen ze het eiland kunnen verlaten voordat de Zender hen te pakken krijgt?

10. Zus voor een nacht – Christien Boomsma

Robin is al elf jaar de enige dochter van Chantal. Tot Saritha verschijnt op het midzomernachtfeest dat haar moeder geeft. Saritha beweert dat zij haar zus is en iedereen gelooft haar. Robin weet echter zeker dat ze er geen heeft. Jammer, want ze zou er best eentje willen! Als Saritha de volgende ochtend verdwenen is, besluit Robin dan ook om haar zus-voor-één-nacht te zoeken. Het is het begin van een verhaal over een eeuwenoude vloek, toverij en vriendschap, waarin Robin ontdekt dat mensen niet altijd zijn wie ze lijken.

Deze top 10 is mede mogelijk gemaakt door Kinderboekwinkel De Toverlantaarn
te Leeuwarden.

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Ontvang de nieuwsbrief!